U susret Međunarodnom danu žena

U susret Međunarodnom danu žena

 

Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Ministarstvo za evropske integracije organizovali su uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji 7. marta svečanost u susret Međunarodnom danu žena.

Tom prilikom uručeni su ugovori o dodeli grantova u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji sprovodi Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a koji je finansiran od strane Evropske unije.

Fotografije: UN Women/Saša Colić

UPŽ Srbije je jedna od šest organizacija civilnog društva koja je dobila grant za projekat „Obrazovanje, Zapošljavanje, Eliminisanje rodnih stereotipa, Podizanje svesti i Partnerstvo“ / „EDUCATE, EMPLOY and ELIMINATE gender-based stereotypes through training, awareness campaign and building partnerships to ENHANCE economic position of vulnerable groups of women (Four“E”)“ u okviru kojeg će UPŽ sprovesti obuku žena za deficitarna zanimanja kojih ima u netipično ženskim oblastima kao što su građevinarstvo i informaciono-komunikacione tehnologije.

Takođe, danas je u organizaciji UN Women održan seminar za sve organizacije koje su dobile grantove, o sprovođenju projekata, praćenju implementacije i izveštavanju.

UN Women

 

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II „, koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), uz finansijsku podršku Evropske unije. Stavovi u ovom tekstu pripadaju isključivo autorima i autorkama, i ne predstavljaju nužno stavove UN Women, Ujedinjenih nacija, ili bilo koje druge organizacije pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“, koji finansira Evropska unija.