Nastavak projekta obuka žena romske nacionalnosti za zanate

Nastavak projekta obuka žena romske nacionalnosti za zanate

Uvažavajući aktivnosti sprovedene tokom trajanja projekta“Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“ (u originalu “Integration of Roma women and other marginalized female groups in „new normal“ on the labor market-new employment perspectives”) od 01.12.2020 – 30.11.2021, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ je sa Udruženjem poslovnih žena Srbije potpisala ugovor o nastavku realizacije ovog projekta, u narednih 12 meseci.

Cilj projekta je poboljšavanje mogućnosti za zaradu žena romske nacionalnosti i lokalnih marginalizovanih grupa žena, kroz obuke o zanatima.

Onlajn obuke će ponovo obuhvatiti teritoriju cele Srbije dok će se obuke uživo organizovati u četiri grada sa najvećim brojem polaznica, ili u mestima u kojima polaznice imaju najveći potencijal za samozapošljavanje.

U nastavku projekta su predviđene četiri obuke:

  • internet alati;
  • vebsajt dizajn;
  • refleksološka masaža stomaka i stopala;
  • ketering, pravljenje torti, kolača i ukrasa za torte.

Projekat „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“ je podržan od strane nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru programa „Migracije za razvoj“. Program je deo šire inicijative “Povratak u nove šanse” nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).