Freja forum 2021.

Freja forum 2021.

Od 12-14. novembra 2021. godine u Briselu je održan jubilarni, 15. Freja forum. Osnovna tema ove godine je, kao i prethodnih bila je Demokratija, jednake mogućnosti, a ove godine sa posebnom pažnjom usmerenom na ciljeve održivog razvoja.

Budući da je pandemija Covid-19 i dalje prisutna, konferencija je bila hibridna, tj. manji broj učesnika bio je uživo u Briselu, a veći deo je pratio konferenciju onlajn. Delegacija iz Srbije koja je bila u Briselu imala je 4 članice: dr Dušica Semenčenko, koordinatorka projakta Freja u Srbiji, dr Sanja Popović-Pantić, predsednica UPŽ, Ljiljana Matković i Snežana Perić, a onlajn su veoma intenzivno učestvovale Dragana Stojanović i Gordana Đurđević.

Nakon veoma dugotrajnih i neizvesnih priprema za odlazak i boravak u Briselu prouzrokovanih pandemijom, sa uspehom smo učestvovale na Forumu u nekoliko radionica. Na radionici o Istambulskoj konvenciji panalista je bio pomoćnik Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Brankice Janković. Radionicu Žene preduzetnici – održivost ženskih biznisa moderirala je Dušica Semenčenko, a panelistkinja je bila Sanja Popović-Pantić; na radionici Mladi i budućnost – ciljevi održivog razvoja, sa velikim uspehom je učestvovala Lara Pantić.

Članice UPŽ aktivno su doprinele radu seminara i radionica svojim učešćem kako uživo tako i onlajn.

Sledeći, 16. forum trebalo bi da se održi 2022. godine u Zagrebu.