Dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja”

Dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja”

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović prisustvovala je sinoć ceremoniji „Cvet uspeha za ženu zmaja”, poručivši tom prilikom da je država tu da podrži preduzetnice, jer one predstavljaju dobrobit za celo društvo, a ne samo za njihove porodice.

Mihajlović je podvukla da Vlada, Koordinaciono telo i preduzetnice zajedno mogu da urade mnogo više na stvaranju jednakih mogućnosti za žene i muškarce i da položaj žena na tržištu rada bude bolji.

Večeras smo tu i da pošaljemo poruku da je sve moguće – kako ženama koje razmišljaju da uđu u svet biznisa, tako i onima koje su već u njemu i uspele su da održe svoje poslovanje, ukazala je potpredsednica Vlade.

Ona je uručila priznanja za rodno najsenzitivniju kompaniju, koje Koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena tradicionalno dodeljuju četvrtu godinu zaredom kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti.

Zadovoljna sam time šta su sve žene uspele da urade, posebno ove poslednje godine, ne samo vedrim duhom, već ogromnim radom i energijom, naglasila je Mihajlović i podsetila na to da je Vlada poslednjih sedam godina politički stala iza želje da ostvarimo jednake mogućnosti za žene i muškarce.

Pre nekoliko nedelja proglasili smo 11. jun za Dan rodne ravnopravnosti, kao sećanje na 1842. godinu, kada je ukazom Mihaila Obrenovića ženama odobreno da se školuju. Obrazovanje koje žene ulažu u sebe dovodi do toga da celo društvo ide napred, rekla je ona.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić izjavila je da je ovo 15. jubilarna manifestacija posvećena najboljim preduzetnicama.

Teška godina je iza nas, ali preduzetnice su uspele da prevaziđu brojne prepreke i večeras ćemo čuti uspešne primere povezivanja nauke i privrede, uspostavljene međunarodne saradnje, socijalnih inovacija. Mnogo rada, napora i profesionalnosti je iza njih i tu smo da im izrazimo duboko poštovanje, rekla je Popović Pantić.

Prvo mesto osvojila je kompanija „Mlekoprodukt d.o.o“ iz Novog Sada, drugo kompanija „Manpower d.o.o“ iz Beograda, dok je na trećoj poziciji „Đenerali osiguranje Srbija“.

Specijalna priznanja dobile su kompanije „Šnajder elektrik“, „Reprezent komjunikejšns“, „Erikson“, Erste banka i Unikredit banka.

Izvor: Poslovnojutro.com