Uspešne žene i preduzetnice dobrobit su za celo društvo

Uspešne žene i preduzetnice dobrobit su za celo društvo

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović prisustvovala je sinoć ceremoniji „Cvet uspeha za ženu zmaja”. Mihajlović je tom prilikom poručila da je država tu da podrži preduzetnice, jer one predstavljaju dobrobit za celo društvo, kao i da zajednički možemo da uradimo mnogo više na stvaranju jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

Zajednički, Vlada Srbije, Koordinaciono telo i preduzetnice možemo da uradimo mnogo kako bi njihov položaj na tržištu rada bio bolji. Večeras smo tu i da pošaljemo poruku da je sve moguće – kako ženama koje razmišljaju da uđu u svet biznisa tako i onima koje su već u biznisu i uspele su da održe svoje poslovanje. Takođe, šaljemo poruku i svim građanima i građankama da su uspešne žene dobrobit za celo društvo, ne samo za njihove porodice, istakla je Mihajlović.

Ona je uručila priznanja za rodno najsenzitivniju kompaniju, koju Koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena tradicionalno dodeljuju četvrtu godinu zaredom kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti.

Srećna sam i zadovoljna zato sto vidim šta su sve žene uspele da urade, posebno ove poslednje godine, ne samo vedrim duhom, već ogromnim radom i energijom. Vlada Srbije poslednjih sedam godina politički je stala iza želje da ostvarimo jednake mogućnosti za žene i muškarce. Pre par nedelja proglasili smo 11. jun Danom rodne ravnopravnosti, razlog za taj datum je sećanje na 1842. godinu kada je ukazom Mihaila Obrenovića ženama odobreno da se školuju. Obrazovanje koje žene ulažu u sebe dovodi do toga da celo društvo ide napred, rekla je ona.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić izjavila je da je ovo 15. jubilarna manifestacija posvećena najboljim preduzetnicama.

Teška godina je iza nas, ali preduzetnice su uspele da prevazidju brojne prepreke i veceras ćemo čuti uspešne primere povezivanja nauke i privrede, uspostavljene medjunarodne saradnje, socijalnih inovacija. Mnogo rada, napora i profesionalnosti je iza njih i ti smo da im izrazimo duboko postovanje, rekla je Popović Pantić.

Prvo mesto osvojila je kompanija Mlekoprodukt d.o.o iz Novog Sada, drugu poziciju zauzela je kompanija Manpower d.o.o iz Beograda, dok je na trećem mestu Generali Osiguranje Srbija.

Specijalna priznanja dobile su kompanije Schneider Electric, Represent Communications, Ericsson, Erste banka i Unikredit banka.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije

Izvor: Srpskaekonomija.rs