„MLEKOPRODUKT“ : Priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji

„MLEKOPRODUKT“ : Priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji

Kompanija „Mlekoprodukt“ u Zrenjaninu, kao vodeća društveno odgovorna kompanija, postala je bogatija za još jedno priznanje – „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Nagradu je u Beogradu uručila ministarka Zorana Mihajlović, koja je i na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

‒ Uručila sam priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju, koju Koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena tradicionalno dodeljuju kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti ‒ izjavila je ministarka Mihajlović na svečnosti održanoj sinoć u „Madlenijanumu“.

U svojim svakodnevnim aktivnostima i radu, kompanija „Mlekoprodukt“ je prepoznala značaj „jake zajednice“ i osnaživanje žena postavila kao dugoročni prioritet. U tom cilju, osvojeno priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja“ za najbolje preduzetnice, Udruženja poslovnih žena Srbije, dalo je ovoj kompaniji ogroman vetar u leđa i ojačala u misiji da ženama budu podrška, na duge staze – kaže se u saopštenju ove kompanije.

U firmi ističu da se naročito podstiče zapošljavanje žena na menadžerskim pozicijama. Takođe se ulaže u edukacije i profesionalna usavršavanja, a uvedeni su i onlajn kursevi, među kojima su između ostalih i obuke o etičkom ponašanju i rodnoj ravnopravnosti.

Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji „Mlekoprodukt“, na dodeli nagrade istakla je da je ravnopravnost polova i osnaživanje žena dugoročni prioritet ove kuće.

Autor: M.B.

Izvor: Listzrenjanin.com