Dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ – U različitim kategorijama nagrađene najbolje žene preduzetnice

Dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ – U različitim kategorijama nagrađene najbolje žene preduzetnice

Najbolje žene preduzetnice nagrađene su u različitim kategorijama u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja“, a skupu je prisustvovala potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, koja je poručila da su uspešne žene i preduzetnice dobrobit za celo društvo.

Dodeljene su nagrade i za rodno najsenzitivniju kompaniju, koju Koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena tradicionalno dodeljuju četvrtu godinu zaredom kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti, a koju je uručila ministarka Mihajlović.

Ona je istakla da je država tu da podrži preduzetnice, jer one, kako je dodala, predstavljaju dobrobit za celo društvo, kao i da se zajednički može uraditi mnogo više na stvaranju jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić izjavila je da je ovo 15. jubilarna manifestacija posvećena najboljim preduzetnicama, iako je iza nas teška godina.

– Uprkos teškoj godini preduzetnice su uspele da prevaziđu brojne prepreke, što pokazuju uspešni primeri povezivanja nauke i privrede, uspostavljene međunarodne saradnje, socijalnih inovacija. Mnogo rada, napora i profesionalnosti je iza njih i tu smo da im izrazimo duboko poštovanje – rekla je Popović Pantić.

Nagrada „Žena zmaj“ uručena je suvlasnici i direktorki preduzeća Arhi.pro iz Beograda Anji Ivani Milić, a među dobitnicama specijalnih priznanja su vlasnica i direktorka preduzeća Koko dućan Katarina Tasković, vlasnica TV produkcije Atlantis Lidija Marko, suvlasnica i direktorka Privrednog društva Real red raspberry Tatjana Avramov.

Kada je reč o rodno najsenzitivnijim kompanijama, prvo mesto osvojila je kompanija Mlekoprodukt doo iz Novog Sada, drugu poziciju zauzela je kompanija Manpower doo iz Beograda, dok je na trećem mestu Generali Osiguranje Srbija.

Specijalna priznanja dobile su kompanije Schneider Electric, Represent Communications, Ericsson, Erste banka i Unicredit banka.

Autor: Tanjug

Izvor: Ekapija.com