Dodeljene nagrade najuspešnijim preduzetnicama

Dodeljene nagrade najuspešnijim preduzetnicama

Najbolje žene preduzetnice nagrađene su u različitim kategorijama u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja“, a skupu je prisustvovala potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović koja je poručila da su uspešne žene i preduzetnice dobrobit za celo društvo.

Dodeljene su nagrade i za rodno najsenzitivniju kompaniju, koju Koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena tradicionalno dodeljuju četvrtu godinu zaredom kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti, a koju je uručila ministarka Mihajlović.

Ona je istakla da je država tu da podrži preduzetnice, jer one, kako je dodala, predstavljaju dobrobit za celo društvo, kao i da se zajednički može uraditi mnogo više na stvaranju jednakih mogućnosti za žene i muškarce.

„Zajednički, Vlada Srbije, Koordinaciono telo i preduzetnice možemo da uradimo mnogo kako bi njihov položaj na tržištu rada bio bolji. Šaljemo poruku da je sve moguće – kako ženama koje razmišljaju da uđu u svet biznisa tako i onima koje su već u biznisu i uspele su da održe svoje poslovanje“, poručila je Mihajlović.

Dodala je da se šalje poruka i svim građanima i građankama da su uspešne žene dobrobit za celo društvo, ne samo za njihove porodice.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić izjavila je da je ovo 15. jubilarna manifestacija posvećena najboljim preduzetnicama iako je iza nas teška godina.

„Uprkos teškoj godini preduzetnice su uspele da prevaziđu brojne prepreke i večeras ćemo čuti uspešne primere povezivanja nauke i privrede, uspostavljene međunarodne saradnje, socijalnih inovacija. Mnogo rada, napora i profesionalnosti je iza njih i tu smo da im izrazimo duboko poštovanje“, rekla je Popović Pantić.

Nagrada „Žena zmaj“ uručena je suvlasnici i direktorki preduzeća Arhi.pro iz Beograda Anji Ivani Milić, a među dobitnicama specijalnih priznanja su vlasnica i direktorka preduzeća Koko dućan, Katarina Tasković, vlasnica TV produkcije Atlantis Lidija Marko, suvlasnica i direktorka Privrednog društva Real red raspberry Tatjana Avramov.

Kada je reč o rodno najsenzitivnijim kompanijama, prvo mesto osvojila je kompanija Mlekoprodukt iz Novog Sada, drugu poziciju zauzela je kompanija Manpower iz Beograda, dok je na trećem mestu Generali osiguranje Srbija.

Specijalna priznanja dobile su kompanije Schneider Electric, Represent Communications, Ericcson, Erste banka i Unicredit banka.

Manifestaciji su prisustvovali i poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Olivera Popović, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić, kao i glumica Tanja Bošković.

Foto: Udruženje poslovnih žena Srbje

Izvor: Biznis.rs