Zorana Mihajlović uručila priznanja na manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja”

Zorana Mihajlović uručila priznanja na manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja”

Država je tu da podrži preduzetnice, jer one predstavljaju dobrobit za celo društvo, a zajedno možemo da uradimo mnogo više na stvaranju jednakih mogućnosti za žene i muškarce, izjavila je večeras predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović na manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja”.

Večeras smo tu i da pošaljemo poruku da je sve moguće – kako ženama koje razmišljaju da uđu u svet biznisa, tako i onima koje su već u biznisu i uspele su da održe svoje poslovanje, kazala je Mihajlović.

Mihajlović je uručila priznanja za rodno najsenzitivnije kompanije, koja Koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena dodeljuju četvrtu godinu zaredom kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti.

Istakla je da je srećna i zadovoljna kada vidi šta su sve žene uspele da urade, posebno ove poslednje godine, ne samo vedrim duhom, već ogromnim radom i energijom, navodi se u saopštenju.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić izjavila je da je ovo 15. jubilarna manifestacija posvećena najboljim preduzetnicama.

Teška godina je iza nas, ali preduzetnice su uspele da prevaziđu brojne prepreke i veceras ćemo čuti uspešne primere povezivanja nauke i privrede, uspostavljene međunarodne saradnje i socijalnih inovacija. Mnogo rada, napora i profesionalnosti je iza njih i ti smo da im izrazimo duboko postovanje, rekla je Popović Pantić.

Prvo mesto osvojila je kompanija Mlekoprodukt iz Novog Sada, drugo kompanija Menpauer iz Beograda, dok je na trećem mestu Đenerali osiguranje Srbija.

Specijalna priznanja dobile su kompanije Šnajder elektrik, Reprezent komunikejšns, Erikson, Erste banka i Unikredit banka.

Autor: FoNet

Izvor: Danas.rs