Sutra dodela nagrada najboljim preduzetnicima „Žena zmaj“

Sutra dodela nagrada najboljim preduzetnicima „Žena zmaj“

BEOGRAD – Priznanja najboljim preduzetnicama u Srbiji sutra će tradicionalno biti dodeljena na manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja 2021“.

Takođe biće objavljeno koje su rodno najsenzitivnije kompanije koje posluju u Srbiji, saopštilo je Udruženje poslovnih žena Srbije.

Dodeli nagrada u Madlenianumu, kako je najavljeno, prisustvovaće potpredsednica vlade i predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

Udruženje poslovnih žena Srbije će 15. jubilarni put dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, četvrtu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

U konkurenciji za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja 2021. je 14 kandidatkinja.

Među kandidatkinjama su uspešne preduzetnice iz cele Srbije, iz najrazličitijih delatnosti.

Priznanja se dodeljuju u dve osnovne kategorije: za Izvozno orijentisanu firmu i za Uspešan poslovni model.

U izuzetno jakoj konkurenciji za Rodno najsenzitivniju kompaniju je osam kompanija, koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne rovnopravnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), sa posebnim fokusom na najbolje modele uključivanja žena u lance dobavljača.

Manifestacija se i ove godine održava u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost i Ministarstvom privrede, a ovogodišnjem događaju važnu podršku pruža i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u okviru WE Founders projekta kojim rukovodi IMPACT Hub iz Beograda.

Cvet uspeha ove godine ima institucionalnu podršku poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i EU portala SME Week.

Autor: Tanjug

Izvor: Krstarica.com