Dodela nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja 2021“

Dodela nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja 2021“

BEOGRAD – Udruženje poslovnih žena Srbije će petnaesti, jubilarni put dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, četvrtu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

U konkurenciji za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja 2021. je 14 kandidatkinja.

Među kandidatkinjama su uspešne preduzetnice iz cele Srbije, iz najrazličitijih delatnosti.

Priznanja se dodeljuju u dve osnovne kategorije: za Izvozno orijentisanu firmu i za Uspešan poslovni model.

U izuzetno jakoj konkurenciji za Rodno najsenzitivniju kompaniju je 8 kompanija, koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne rovnopravnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), sa posebnim fokusom na najbolje modele uključivanja žena u lance dobavljača.

Manifestacija se i ove godine održava u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost i Ministarstvom privrede, a ovogodišnjem događaju važnu podršku pruža i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u okviru WE Founders projekta kojim rukovodi IMPACT Hub iz Beograda.

Cvet uspeha ove godine ima institucionalnu podršku Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i EU portala SME Week, a pokrovitelj manifestacije i glavni korporativni partner je kompanija A1.

Tradicionalno, događaj podržavaju firme članice Udruženja poslovnih žena, kao i drugi prijatelji manifestacije i medijski partneri.

Izvor: Rtv.rs