Pobednice takmičenja „Uhvati ideju“ primer svim devojčicama u svetu

Pobednice takmičenja „Uhvati ideju“ primer svim devojčicama u svetu

11. oktobra u svetu se obeležava Svetski dan devojčica. Cilj ovogodišnjeg događaja je podizanje svesti i zagovaranje inkluzije i jednakog pristupa svih devojčica inovacijama i novim tehnologijama. Heštegovima #DayoftheGirl i #GenerationEquality, UN Women započinje kampanju na društvenim mrežama, kao i na svojim sajtovima.

Tim povodom, Agencija UN Women u Srbiji pripremila je kratak tekst o takmičenju „Uhvati ideju“ koje u okviru Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru svakog aprila organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije uz priču o ovogodišnjim dobitnicama nagrada #upzsrbije Tekst o ovogodišnjim dobitnicama prve dve nagrade, Anđeli Ristić, Sofiji Šemsović i Mirjani Ilić, učenicama OŠ „Veljko Dugošević“ i „Sveti Sava“ iz Beograda, objavljen je na globalnom UN Women sajtu u Njujorku, kao i na sajtu UN Women Europe and Central Asia.

Ponosni što smo deo ove sjajne inicijative, čestitamo još jednom pobednicama takmičenja i pozivamo sve devojčice da se uključe u takmičenje narednog aprila!

https://eca.unwomen.org/en/news/stories/2021/10/in-serbia-girls-are-busting-gender-stereotypes-in-tech-with-their-innovative-ideas

iz lične arhive