Inovativne i inspirativne priče preduzetnica svakog petka na YouTube kanalu UPŽ Srbije

Inovativne i inspirativne priče preduzetnica svakog petka na YouTube kanalu UPŽ Srbije

Udruženje poslovnih žena Srbije realizuje projekat Ugledaj se na mene: inovativno preduzetništvo kao ženski odgovor na krizu sa ciljem da se podigne senzibilitet javnosti za problem položaja žena na tržištu rada, jača svest o značaju ženskog inovacionog preduzetništva kao mogućnosti zapošljavanja i izvora prihoda, kao i da se ono afirmiše među postojećim i potencijalnim preduzetnicama. Počev od 10. septembra pa sve do decembra, svakog petka u 20 časova premijerno će na YouTube kanalu udruženja www.youtube.com/upzsrbije biti prikazivane inspirativne priče uspešnih i istaknutih predstavnica ženskog inovacionog preduzetništva. Ovaj serijal podkasta – Biseri inovativnog ženskog preduzetništva i onlajn manifestacije Karavan žena zmajeva, otvara se intervjuom sa Oliverom Popović, potpredsednicom UPŽ Srbije, jednom od prvih dama u IT svetu koja je započela svoj poslovni put u oblasti informacionih tehnologija u vreme kada su one većini bile potpuna nepoznanica.

Olivera će pričati o prvim danima u firmi „Informatika“ u muškom IT okruženju, ulasku u preduzetništvo i firmi koju je osnovala, kao i o sasvim novom početku koji je došao sa penzionisanjem, digitalnom marketingu kojim je počela da se bavi u porodičnoj stomatološkoj ordinaciji, o porodici i balansu između posla i porodičnog života, podršci ženama u preduzetništvu koju kao potpredsednica UPŽ Srbije i kao mentorka pruža, Danu devojčica u IKT sektoru i prepoznavanju budućnosti…

Projekat se finansira iz budžeta Republike Srbije, na osnovu Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva za 2021. godinu koji je ustanovila Vlada RS, a koji sprovodi Kabinet ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj RS.

Odmah posle emitovanja na YouTube UPŽ PODKAST Ep #01 podkaste možete slušati na: Podcast.rs, Spotify, Deezer, Google Podcasts, Apple Podcast, Pocket Casts i ostalim podkast platformama.

Izvor: Personalmag.rs