OTVOREN JUBILARNI XV KONKURS CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA

OTVOREN JUBILARNI XV KONKURS CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA

UPIŠITE SE U RED ŽENA ZMAJEVA!

Udruženje poslovnih žena Srbije raspisuje jubilarni XV konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA.

Sve zainteresovane preduzetnice u Srbiji mogu se prijaviti za jednu od dve kategorije:

 • IZVOZNO ORIJENTISANA FIRMA
 • USPEŠAN POSLOVNI MODEL

Udruženje poslovnih žena Srbije i ove godine zadržava praksu da Specijalnim priznanjem nagradi preduzetnice koje su ostvarile posebne rezultate i istakne one koje ispunjavaju više uslova iz pomenutih glavnih kategorija i podkategorija.

Takođe, četvrtu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji:

 • RODNO NAJSENZITIVNIJA KOMPANIJA

PRAVO UČEŠĆA:

Pravo učešća imaju sve poslovne žene u Srbiji, koje su vlasnice, ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti, kao i srednje i velike domaće i međunarodne kompanije čije je poslovanje registrovano na teritoriji Republike Srbije, koje primenjuju 5. Princip UN za osnaživanje žena

UČESTVOVANJEM U OVOM TAKMIČENJU DOPRINOSITE:

 • većoj vidljivosti učešća žena u razvoju privrede Srbije
 • promeni medijske slike o uspešnosti žena u našem društvu 
 • ohrabrivanju žena za otpočinjanje biznisa

PRIZNANJA:

 • Dobitnicima će biti dodeljena priznanja i diplome
 • Sve nominovane kandidatkinje biće predstavljene u specijalnoj publikaciji Cvet uspeha za ženu zmaja, kao i putem brojnih medijskih i internet objava

CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA

 • Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (European SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja
 • U prethodnih četrnaest godina na ovom događaju promovisano je 500 žena, njih 143 je dobilo priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja za najuspešniju preduzetnicu, četiri je svojevremeno proglašeno ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva, a 15 kompanija je u protekle tri godine nagrađeno u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija.

ČLANICE KOMISIJE:

Dva stručna žirija, sastavljena od predstavnica UPŽ Srbije, kao i žena na rukovodećim mestima u institucijama relevantnim za razvoj ženskog preduzetništva, doneće finalnu odluku o izboru najboljih preduzetnica i najboljih kompanija.

OVDE MOŽETE PREUZETI POTREBNU KONKURSNU DOKUMENTACIJU ZA PREDUZETNICE:

 1. Preduzetnice: Formular prijave Cvet uspeha za ženu zmaja 2021
 2. Preduzetnice: Upitnik
 3. Preduzetnice: Izjava o istinitosti priloženih informacija
 4. Preduzetnice: Uputstvo za fotografiju

UPUTSTVO

Kandidatkinje su u obavezi da uz potrebnu dokumentaciju prilože i radnu biografiju, motivaciono (propratno pismo), kao i eventualne preporuke profesionalnih udruženja, zaposlenih, lokalne zajednice, reference (nagrade, priznanje, pohvale).

U razmatranje će biti uzete samo potpuno popunjene prijave sa svom neophodnom pratećom dokumentacijom navedenom u Uputstvu i pristigle do datuma zatvaranja konkursa.

OVDE MOŽETE PREUZETI POTREBNU KONKURSNU DOKUMENTACIJU ZA KOMPANIJE:

 1. Kompanije: Upitnik – konkurs za Rodno najsenzitivniju kompaniju
 2. Kompanije: Izjava o istinitosti priloženih informacija
 3. Kompanije: Propozicije i kriterijumi za konkurs Rodno najsenzitivnija kompanija
 4. Kompanije: Lista nagrada i priznanja

Prijave sa pratećom dokumentacijom dostavljate na e-mail: cvet@poslovnezene.org.rs 

Subject: Prijava za Cvet uspeha za ženu zmaja 2021

Konkurs za preduzetnice je otvoren do 19. jula 2021. godine, dok je za kompanije krajni rok za prijavu 3. septembar 2021. godine.

Za detaljnije informacije možete se obratiti Udruženju poslovnih žena Srbije na telefon: 011/677 68 01 ili putem mejla: marketing@poslovnezene.org.rs

Pobednici će biti proglašeni na manifestaciji Cvet uspeha za ženu zmaja. U zavisnosti od opšte situacije, ceremonija dodele nagrada biće organizovana u novembru 2021. godine, uživo ili kombinovano online/offline, kao prošle godine. 

OČEKUJEMO VAŠE PRIJAVE!