Projekat „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“

Projekat „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“

U sklopu onlajn nastave o zanatima koje finansijski i savetodavno podržava GIZ, za Romkinje i druge ranjive grupe žena, u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“ do sada su završene dve obuke, o izradi veb sajtova sa osnovama HTML/CSS programiranja i osnovama kozmetičkih tretmana i pripremi preparata za negu lica i tela

Onlajn obuke su omogućile da se na istim radionicama okupi preko 90 žena iz više od 20 mesta u Srbiji. Veliko nam je zadovoljstvo što smo usred pandemije, u vreme,  takoreći  fizičke izolacije, uspeli da dopremo i do malih mesta širom Srbije, u kojima ženama obuke nisu bile dostupne. Iz nedelje u nedelju, žene su se međusobno upoznavale i razmenjivale znanje kako iz web sajt dizajna tako i specifičnosti negovanja različitih tipova i stanja kože.  Instruktorke koje su inspirativno podelile svoje znanje su članice UPŽ – Jovana Čenejac Stašuk (Saint Di, Novi Sad) i Tatjana Jevđović (Integra Life Club, Beograd).

Obuka  o keteringu, pripremi torti i kolača (5 onlajn radionica) počinje u maju 2021. Zainteresovane polaznice mogu se još uvek prijaviti  onlajn, preko linka https://forms.gle/FuqX42fgvXbUPfZG9 ili na telefone UPŽ.