Proglašene pobednice takmičenja „Uhvati ideju“

Proglašene pobednice takmičenja „Uhvati ideju“

Povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT-u koji se ove godine obeležava 22. aprila, kao centralni događaj organizovano je online druženje devojčica sa direktorkama u kompaniji A1 i proglašenje pobednica takmičenja „Uhvati ideju“. 25 finalistkinja takmičenja za najbolji video rad iz 12 škola širom Srbije, učenica sedmog i osmog razreda, učestvovalo je u onlajn poseti u okviru manifestacije A1 Dan devojčica u IKT sektoru 2021, koju organizuje Udruženja poslovnih žena Srbije.

Tokom izuzetno zanimljivog razgovora sa glavnom direktorkom za tržište kompanije A1,  Brankom Pudrlja Durbabom i glavnom direktorkom za ljudske resurse i komunikacije Larisom Grizilo, devojčice su, želeći što više da saznaju, postavljale brojna pitanja o svemu što ih interesuje kada su u pitanju profesionalno usmerenje i izbor zanimanja.

Druženje u kojem su svi uživali završeno je proglašenjem pobednica takmičenja „Uhvati ideju“. Od 37 sjajnih video radova koji su stigli na konkurs, u finale je ušlo 13, a odabrano je 5 najboljih. Zbog izuzetno velikog broja odličnih radova, ove godine je dodeljeno i četvrto mesto koje ravnopravno dele dva tima sa istim brojem bodova. U jakoj konkurenciji, izabrane su sledeće pobednice:

1. mesto – OŠ „Veljko Dugošević“ Beograd – tim AS – rad: Šašavi pojas
članice tima: Anđela Ristić i Sofija Šemsović
2. mesto – OŠ „Sveti Sava“ Beograd – tim M-ART – rad: Online galerija
članica tima: Mirjana Ilić
3. mesto – OŠ „Sveti Sava“ Beograd – tim Learn Mates – rad: Learn Mates
članica tima: Ana Krišto
4. mesto – OŠ „Vuk Karadžić“ Crvenka – tim Eko Crvenka – rad: Zaradimo zeleni dinar
članice tima: Nina Bigić, Aleksandra Benić i Jana Romić
4. mesto – OŠ „14. oktobar“ Barič – tim Algoritam – rad: Zabava
Članica tima: Dunja Obradović

Pobedničke radove možete pogledati na https://www.youtube.com/playlist…

Pobednice će biti nagrađene vrednim nagradama koje obezbeđuju sponzori manifestacije, kompanije A1, Klett, Generali Osiguranje i Schneider Electric. Nagrade su mobilni telefoni, tablet, bežične slušalice, knjige, rančevi sa slušalicama, punjačima i drugim dodacima i gedžetima.

ČESTITAMO SVIM POBEDNICAMA !