Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena Srbije

 

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa predstavnicama UPŽ Srbije, dr Sanjom Popović-Pantić, predsednicom Udruženja, Ljiljanom Karaklajić (D Express) i Gordanom Đurđević (Slovo). Razgovarale su o ženskom preduzetništvu koje je, kako je ministarka Atanasković istakla, u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi podsticaj ženskog preduzetništva.

U razgovoru ministarka je istakla: “Ministarstvo privrede od ove godine sprovodi program namenjen ženama i mladima, za koji smo opredelili 100 miliona dinara. U pitanju je kombinacija – bespovratna sredstva iz budžeta do 35% vrednosti ulaganja odnosno 45% u nerazvijenim opštinama i kreditna sredstva Fonda za razvoj. Javni poziv je otvoren i traje dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine. Žensko preduzetništvo je veliki i još uvek nedovoljno iskorišćen resurs i zato moramo da ih podržimo”, dodajući da pored programa za žene i mlade, resor kojim rukovodi opredeljuje takođe i sredstva  za početnike u poslovanju, razvojne projekte, kao i program za nabavku opreme.

Istakavši da im je izuzetno drago što je na čelu srpske privrede žena koja je tokom svog rada ostvarila brojne pozitivne rezultate, zbog čega je upisana u red “žena zmajeva”- najuspešnijih srpskih privrednica, dr Sanja Popović Pantić je rekla:  “Naše Udruženje broji 300 žena preduzetnica, koje vode mala i mikro preduzeća, činimo udeo od 30 odsto u ukupnom broju malih, srednjih i mikro preduzeća u našoj zemlji. Mnoge od njih su „Žene zmajevi“. Podrška države je od velike važnosti za nas, kao i programi Ministarstva privrede koji su izuzetno značajani za sve žene koje žele da pokrenu svoj biznis”,

Na sastanku je dogovorena je zajednička saradnja u daljoj afirmaciji ženskog preduzetništva.

Foto: Ministarstvo privrede