Počela Nedelja devojčica u IKT sektoru

Počela Nedelja devojčica u IKT sektoru

Zbog velikog broja događaja, obeležavanje Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru u organizaciji UPŽ Srbije proširilo se na celu nedelju, a jedan broj događaja prenosi se i u narednu.

Pored takmičenja za najbolji video rad  „Uhvati ideju“, u kojem tradicionalno učestvuju devojčice završnih razreda osnovne škole, u okviru manifestacije koja ove godine nosi naziv A1 Dan devojčica u IKT sektoru 2021, predviđen je veliki broj online poseta devojčica kompanijama širom Srbije. S obzirom na to da se posete odvijaju preko online platformi, veliki broj devojčica moći će da poseti kompanije izvan svog mesta stanovanja i da kroz razgovore sa menadžerkama kompanija i vlasnicama firmi, možda dođe i do novih ideja pri izboru buduće škole i zanimanja.

Gotovo 400 devojčica iz oko 50 osnovnih škola moći će ove godine da se druži sa predstavnicama kompanija A1, Klett, Schneider Electric, Generali, Unicredit banka, Set, Ericsson, RCMT, Logik, Manpower, ACT2B, Saint Di, Contitech, PU Dečija kuća Ljubav vera nada, Heliant, Hedera vita.

Uz proglašenje pobednica takmičenja „Uhvati ideju“ u okviru online posete kompaniji A1, u kojoj će 22. aprila, na sam dan obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT-u, učestvovati sve finalistkinje takmičenja, predviđena su i dva velika događaja: Schneider Electric panel „Da li je tvoje buduće zanimanje u Tech svetu?“ (23. april) i A1 webinar o bezbednosti dece na internetu (27. april), kojima će prisustvovati veliki broj devojčica.