Finalistkinje takmičenja „Uhvati ideju“

Finalistkinje takmičenja „Uhvati ideju“

Odabrani su radovi koji ulaze u finale takmičenja „Uhvati ideju“ u okviru ovogodišnje manifestacije A1 Dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija 2021. Od 37 odličnih radova koji su ove godine stigli iz 26 škola širom Srbije, svi su ispunjavali kriterijume, a u finale je ušlo 13.

Reklo bi se da je proteklih godinu dana, od kako smo se zbog pandemije mnogo više okrenuli internetu i novim tehnologijama, donelo i dobre rezultate. Sve učesnice takmičenja, učenice sedmih i osmih razreda, pokazale su ove godine veliku kreativnost i spretnost u korišćenju savremenih uređaja i aplikacija i poslale veoma kvalitetne radove, tako da izbor finalistkinja nije bio nimalo lak.

Komisija sastavljena od 9 predstavnica eminentnih organizacija i institucija, UPŽ Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva privrede, Ministarstva omladine i sporta, agencije UN Women, kao i kompanija A1, Klett i Schneider Electric, imaće veoma težak zadatak da odabere 3 pobednička rada.

Pobednici će biti proglašeni 22. aprila na sam Dan devojčica u IKT-u, prilikom online posete devojčica – finalistkinja kompaniji A1, a imena pobedničkih timova i dobitnica biće objavljena na web sajtu i društvenim mrežama UPŽ Srbije.

Članice tri najbolja tima očekuju vredne nagrade, koje će im biti dostavljene naknadno.

Svi ovogodišnji video radovi koji su stigli na konkurs nalaze se na You Tube kanalu UPŽ Srbije https://www.youtube.com/playlist?list=PL7TwRnOCqz8eapU9YVs6GYYA5W7g0Bxf8 a radove koji su ušli u finale možete pogledati na https://www.youtube.com/playlist?list=PL7TwRnOCqz8dWyadsTTPu0G-VCuFDKjlJ