CSR forum: Na putu ka održivosti

CSR forum: Na putu ka održivosti

Tradicionalni CSR forum u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje organizovan je od 8. do 12. marta. Kroz panele i prezentacije učesnici su se bavili temama vezanim za značaj biznisa na putu ka održivosti, pa je tako bilo reči o rodnoj ravnopravnosti, ulozi malih i srednjih preduzeća u održivom ekonomskom rastu, izazovima i prioritetima ekonomskog poslovanja, uključivanju mladih, međusektorskoj saradnji na putu ka cirkularnoj ekonomiji i boljem društvu.  Predsednica UPŽ Srbije dr Sanja Popović Pantić učestvovala je u prvom panelu održanom 8. marta pod nazivom Biznis i rodna ravnopravnost – Uloga žena u četvrtoj industrijskoj revoluciji.

Govorila je o Danu devojčica u IKT sektoru u organizaciji UPŽ Srbije, manifestaciji čiji je cilj da se devojčice ohrabre pri izboru zanimanja i profesionalnoj orijentaciji, u kojoj je Udruženje most između škola i kompanija sa čijim se menadžerkama i vlasnicama učenice susreću, kao i o aktivnostima Udruženja vezanim za Peti princip osnaživanja žena UN od ukupno sedam, uključivanju vlasnica malih firmi u lanac dobavljača velikih kompanija, što bi moglo da bude deo društveno odgovorne strategije svih velikih kompanija.

U panelu su učestvovale i Larisa Grizilo (Vip mobile i A1 Slovenija) i Zorica Radovanović (CRH).

U okviru CSR foruma dodeljene su nagrade za doniranje hrane i nagrade za volontiranje, a organizovan je i Sajam partnerstva.