CSR FORUM – NA PUTU KA ODRŽIVOSTI OD 8. DO 12. MARTA

CSR FORUM – NA PUTU KA ODRŽIVOSTI OD 8. DO 12. MARTA

Beograd, 3. mart 2021. godine – Tradicionalni CSR forum u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje, koji će se održati od 8. do 12. marta, biće prilika da se kroz panele i prezentacije pokrenu različite teme o ulozi biznisa na putu ka održivosti, kao što su rodna ravnopravnost, uključivanje mladih, međusektorska saradnja na putu ka cirkularnoj ekonomiji i boljem društvu, uloga malih i srednjih preduzeća u obezbeđivanju održivog ekonomskog rasta, kao i izazovima i prioritetima održivog poslovanja.

U okviru CSR foruma biće dodeljena priznanja za doniranje hrane, kao i nagrade za volontiranje, a ovog puta biće organizovan i Sajam partnerstva na kojima će udruženja koje se bave osnaživanjem žena i mladih, kao i ona koja sprovode ekološke akcije i pružaju podršku ugroženim grupama, moći da promovišu svoje inicijative i predstave se potencijalnim partnerima iz poslovnog sektora. Za detaljnu agendu konferencije, molimo vas da se registrujete na ovom linku.

CSR forum je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Smart kolektiv, Catalyst Balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije.  CSR forum podržavaju kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Eurobanka Srbija, OTP banka, Vip mobile i Elixir group.

CSR forum započeće 8. marta od 12 časova panelom Biznis i rodna ravnopravnost, na kojem će učestvovati: Larisa Grizilo, Glavni direktor ljudskih resursa i komunikacija, Vip mobile i A1 Slovenija, Tijana Koprivica, članica UO Foruma za odgovorno poslovanje i direktorka održivosti Delta holdinga, Zorica Radovanović, CSR koordinatorka u kompaniji CRH i  Sanja Popović Pantić, Predsednica Udruženja poslovnih žena. U okviru ovog dana, biće predstavljen i ekonomski položaj žena u Srbiji i pronalaženje balansa između privatnog i poslovnog života, a učesnici će moći da se upoznaju i sa aktivnostima Mitrovačke dobre bašte i SOS Ženskog centra iz Novog Sada.

Drugi dan Foruma posvećen je mladima. U okviru ovog dana će se čuti glas nove generacije mladih o održivom razvoju i razgovarati o tome kako izgleda posao CSR menadžera u velikim kompanijama i zašto se predviđa da je to jedno od zanimanja budućnosti – Miloš Paunović, CSR specijalista Nordeusa, Branislav Jovanović, CSR menadžer u Banci Intesa i Marija Škrbić Dražić, CSR koordinatorka u kompaniji Manpower Group podeliće svoja iskustva, dok će o obrazovanju za održivi razvoj govoriti profesor Fakuteta političkih nauka i rukovodilac master studija ekoloških politika, Darko Nadić. U okviru ovog dana biće predstavljena Radna sveska za filantropiju namenjena učesnicima osnovnih škola koju je u saradnji sa Kreativnim centrom razvila Fondacija Ana i Vlade Divac.

Trećeg dana, 10. marta očekuje nas niz razgovora o pronalaženju najboljeg puta ka održivosti. Uvodnu reč od 12 časova imaće prof.dr Slavica Đukić Dejanović, specijalna savetnica predsednice Vlade RS za agendu 2030 i Šenli Pinčotii, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, USAID Srbija. O perspektivi poslovnog sektora na putu ka održivosti –  i potrebama društva, govoriće učesnici panela: Dejan Turk, predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i direktor Vip mobile i A1 Slovenija, Predrag Mihajlović, potpredsednik Foruma za odgovorno poslovanje i predsednik IO, OTP banka, Neven Marinović, izvršni direkor Foruma za odgovorno poslovanje i direktor, Smart kolektiv i Ana Košel, direktorka, Fondacija Ana i Vlade Divac. Uvodničar i moderator biće Veran Matić, direktor Srpskog filantropskog foruma.

O planovima na putu ka cirkularoj ekonomiji govoriće Nina Elezović, članica UO Forum za odgovorno poslovanje i direktorka sektora za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Aleksandra Vučinić, rukovodilac Grupe za kružnu i zelenu ekonomiju, Ministarstvo životne sredine i Dušan Stokić, rukovodilac centra za zaštitu životne sredine, Privredna komora Srbije.

Učesnici će trećeg dana moći da čuju kakav je solidaran odgovor društva – davanja za borbu protiv korona virusa, kao i rezultate istraživanja javnog mnjenja o filantropiji, kao i da prisustvuju dodeli nacionalnih nagrada za volontiranje. Četvrti i peti dan konferencije namenjeni su tematskim radnim sastancima u manjim grupama.

Ukoliko želite da vam pošaljemo agendu i podsetnik, molimo vas da se registrujete na ovom linku.

Autor: Urednik

Izvor: Odgovornoposlovanje.rs