Online sastanak Ženskog biznis kluba

Online sastanak Ženskog biznis kluba

Drugi redovni sastanak sekcije Ženski biznis klub UPŽ Srbije u ovoj godini održan je danas preko Zoom platforme. Ministarstvo privrede Republike Srbije objavilo je nedavno javne pozive za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podsticanja razvoja preduzetništva. Kao i prethodnih godina, članicama UPŽ Srbije predstavnice Ministarstva prezentovale su ove programe.

Aleksandra Vučetić, Biljana Savković i Ankica Momčilović, savetnice u Ministarstvu, u sadržajnom i iscrpnom izlaganju   i kasnije odgovarajući na brojna pitanja preduzetnica, naših članica, prezentovale su i pojasnile Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju u 2021. godini, Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2021. godini i javni poziv za učešće poslovnih banaka i lizing kompanija u realizaciji Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini.

Više o programima može se saznati na web sajtu Ministarstva privrede RS

 

https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/

Redovna praksa ŽBK sastanaka je predstavljanje članica Udruženja. Ovoga puta svoj rad i firmu predstavila je Anita Majer Petrović, osnivač Omladinske zadruge Beo Community, vlasnica i direktorka Beo Community Solutions