Održan redovni sastanak Ženskog biznis kluba

Održan redovni sastanak Ženskog biznis kluba

Danas je održan redovni sastanak članica UPŽ Srbije, u okviru sekcije Ženski biznis klub, poslednji u ovoj godini. Kao i prethodni sastanci od početka kovid pandemije i ovaj je organizovan online, putem Zoom platforme.

Sastanak je obuhvatio nekoliko različitih segmenata. UPŽ Srbije upravo pokreće e-IBWC, online sekciju International Business Women Cluba (IBWC), Međunarodnog ženskog biznis kluba koji je osnovan pre nekoliko godina u „offline“ izdanju, sa idejom da okupi žene preduzetnice iz inostranstva, poslovne žene iz naše dijaspore ali i one koje nisu našeg porekla, pružajući im određene pakete usluga i povezujući ih sa članicama Udruženja iz Srbije. Pošto je međutim rad ove sekcije zastao zbog opšte krize izazvane pandemijom, odlučeno je da se IBWC prenese u online format, kako bi se preduzetnice iz drugih zemalja lakše umrežavale sa članicama iz Srbije.   O IBWC i njegovoj e-IBWC formi govorile su dr Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije i Olivera Popović, potpredsednica Udruženja.

Tim povodom od ovog sastanka uvedena je nova praksa, predstavljanje  gošći iz inostranstva,  preduzetnica i poslovnih žena koje su ostvarile zapažene rezultate u oblastima kojima se bave. Prva gošća na online sastanku Ženskog biznis kluba bila je Yasmina Azhari,  iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnica i direktorka kompanije Mira Commercial, partner i direktorka u kompaniji Al Yam Trading.  Po ocu Sirijka, po majci Srpkinja, ona je na maternjem srpskom jeziku govorila o svom neobičnom životnom i profesionalnom putu od Sirije, iz koje je zbog bezbednosti morala da ode sa porodicom, napustivši razvijeni porodični biznis, do UAE, gde je morala da počne iz početka. Počasni konzul Kraljevine Holandije, prva žena sa tom titulom u Siriji, danas je predstavnica mnogih inostranih privrednih komora i organizacija i laureat brojnih priznanja. Magazin „Forbs“ je nekoliko puta uvrstio među pedeset najmoćnijih žena u arapskom svetu, a od strane „Arabian Business“  izabrana je za jednu od sto najmoćnijih žena. Njeno učešće i izlaganje izazvali su  veliko interesovanje članica UPŽ, pa su usledila brojna pitanja i razgovor sa gošćom, kao i najava moguće saradnje.

U okviru istraživanja o zadovoljstvu uslugama Udruženja, članice su u novembru popunjavale upitnik navodeći šta im se u radu Udruženja najviše dopada, šta bi unapredile, uz predloge za dalje aktivnosti. Rezultate ovog istraživanja i ocene članica predstavila je Dragana Panajotović, marketing menadžer UPŽ. Istraživanje pokazuje da su članice u velikoj meri zadovoljne onim što dobijaju kroz članstvo u Udruženju, ocenjujući ga visokom ocenom, a posebno su interesantni i naročito korisni bili predlozi i sugestije za dalje unapređenje rada i buduće aktivnosti.    

Uobičajeno je da se na sastanku predstave nove, kao i članice čiji rad Udruženje nije imalo priliku da upozna ranije. Ovoga puta to su bile Tijana Kovačević, suvlasnica i direktorka porodične kompanije TIB Stil i Manuela Stamatović,  vlasnica agencije Puzzle Consulting.  

Sastanak je završen uz najavu i poziv članicama da se pridruže na novogodišnjoj ŽOOM zabavi, online žurci na Zoom-u koju organizuje UPŽ.