Konferencija Žene i točka

Konferencija Žene i točka

Županijska komora Otočac (Lika) Hrvatske gospodarske komore održala je danas u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac petu Međunarodnu konferenciju o ženama u preduzetništvu Žene i točka koja se sastojala od tri panela, Žena u vremenu, Žene u znanosti – mijenjaju svijet i Liderice promjena – široki utjecaj žena u društvu.  Direktan prenos konferencije u kojoj je učestvovala i predsednica UPŽ Srbije dr Sanja Popović-Pantić, mogla je da se prati putem Facebook stranice konferencije Žene i točka i na You Tube kanalu HGK.

Neki od ciljeva konferencije bili su da na jednostavan i prihvatljiv način upozori šire poslovne i društvene krugove na specifičnosti ženskog preduzetništva i menadžmenta, istakne posebnosti, ograničenja i mogućnosti poboljšanja položaja poslovnih žena, doprinese pronalaženju podsticajnih i delotvornih rešenja, kao i da ohrabri postojeće i potencijalne preduzetnice na nove preduzetničke projekte, pomogne im u umrežavanju radi razmene znanja i iskustva i ojača promociju ženskog preduzetništva  i nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja preduzetnica.

Ivana Radić, predsednica Međunarodne mreže poslovnih žena iz Zagreba, partnerskog udruženja UPŽ Srbije, govorila je u uvodu konferencije, a u trećem panelu, pored dr Sanje Popović Pantić, učestvovale su i predstavnice udruženja poslovnih žena iz regiona i eminentne preduzetnice.

S obzirom na epidemiološku situaciju,  konferencija je održana bez publike u dvorani, uz minimalni broj prisutnih i sa direktnim prenosom putem društvenih mreža.