Konferencija Osnaživanje žena van granica

Konferencija Osnaživanje žena van granica

Organizacije Help – Hilfe zur Selbsthilfe i Dress for Success Srbija, u saradnji sa Ambasadom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu održale su 26. novembra 2020. godine onlajn konferenciju Osnaživanje žena van granica (Women’s empowerment beyond borders). Na konferenciji je učestvovala dr Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije.

Cilj konferencija bio je da pruži smernice i akcije okrenute konkretnim rezultatima za osnaživanje žena na Zapadnom Balkanu, kako bi se poboljšalo ravnopravno učešće žena i muškaraca u društvenom, političkom, ekonomskom i kulturnom sektoru. Program konferencije oslanjao se na Principe osnaživanja žena, zajedničke inicijative Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija i UN Women, kao i na Agendu 2030  i UN Ciljeve održivog razvoja.

Govornici na konferenciji bili su predstavnici vladinog, civilnog i poslovnog sektora koji zajedno nastoje da osnaže žene-liderke sutrašnjice, bez granica. Online konferencija održana je na Zoom platformi uz prenos uživo iz Medija centra Beograd.