Obeležena Nedelja različitosti u organizaciji Generali Osiguranja Srbija

Obeležena Nedelja različitosti u organizaciji Generali Osiguranja Srbija

Povodom Međunarodnog dana tolerancije – poštovanja, prihvatanja i uvažavanja bogatstva različitosti, kompanija Generali Osiguranje Srbija, dobitnica priznanja UPŽ Srbije za Rodno najsenzitivniju kompaniju, od 16. do 20. novembra obeležila je Nedelju različitosti pod sloganom #NašUspehJeRazlika. U okviru radionice o rodnoj ravnopravnosti učestvovala je i Olivera Popović, potpredsednica UPŽ Srbije.  

Nedelja različitosti održana je u vidu online radionica, a svaka  radionica je pokrila po jedan stub, od ukupno 4 na kojima se zasniva D&I politika Generali Osiguranja Srbija,  godine, pol, inkluzija i kultura.

Na radionicama se govorilo o podsticanju i vrednovanju različitosti i eliminisanju bilo kod oblika diskriminacije u pogledu seksualne orijentacije, starosne dobi, o poštovanju i podržavanju osoba sa invaliditetom, a Olivera Popović govorila je o rodnoj ravnopravnosti ispred UPŽ Srbije, koje svojim delovanjem, kroz mnoge projekte i manifestacija poput Cveta uspeha za ženu zmaja i Dana devojčica u IKT sektoru, teži ka  ostvarivanju rodne ravnopravnosti kao jedne od osnovnih vrednosti svakog društva.