Devet preduzetnica dobilo priznanje Žena zmaj

Devet preduzetnica dobilo priznanje Žena zmaj

Beograd Udruženje poslovnih žena Srbije u sredu uveče je dodelilo nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja” za devet najuspešnijih preduzetnica.

Po prvi put dodeljeno je i specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu.

Na svečanosti koja je upriličena u skladu sa izmenjenim uslovima rada zbog kovida 19, specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu dobila je profesorka Mirjana Radović – Marković za naučni časopis Journal of Women”s Entrepreneurship and Education (u izdanju Instituta ekonomskih nauka).

Takođe, specijalno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji dodeljeno je Dubravki Negre, direktorki regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan.

Po 14. put dodeljene su nagrade za Izvozno orijentisanu firmu, a nagradu je dobila Dragana Čalija, vlasnica preduzeća „Saint Di & Co” d.o.o. iz Novog Sada i Olgica Samoilović, vlasnica preduzeća „Hedera Vita” d.o.o. iz Loznice.

Za uspešan poslovni model nagradjena je Tatjana Todorović, vlasnica preduzeča “Agro Dukat” doo iz Zrenjanina. Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobila je Dragana Vulić, suvlasnica i direktorka „Mirex” d.o.o. iz Rumenke, dok je dobitnica specijalnog priznanja za eko inovativnost Vesna Baur, suvlasnica i direktorka „Basna” d.o.o. iz Atenice.

Nagradu specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Ljiljana Paušic Mojić, vlasnica i direktorka „KSG” d.o.o. iz Jazaka, dok je nagradu za humanitarni doprinos i podršku socijalnom preduzetništvu dobila Tijana Milovanović, vlasnica i direktorka „Ukras” d.o.o. iz Vranja.

Specijalno priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja dece dobila je Nada Mašić, vlasnica PU „Dečja kuća – Ljubav, vera i nada”, iz Beograda, dok je priznanje za kreativno zanatstvo pripalo Gorjani Ponjević Ballani, vlasnici i direktorki „Wood Planet” d.o.o. iz Zrenjanina.

Takođe, specijalno priznanje van kategorije za najbolji mentorski par dobile su mentorke iz UPŽ Srbije: Nataša Pavlović Bujas, vlasnica i direktorka „Blumen Group”, Beograd i Tanja Mamula Nikolić vlasnica „ACT2B”, kao i Ivana Radić preduzetnica iz Zagreba.

U okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, koje je pripalo Generali osiguranju Srbija, dok je na drugom mestu kompanija Vip mobile, a treće mesto dele Erikson i Sitel.

Manifestacija je i ove godine održana u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Američke agencije za medjunarodni razvoj USAID, u okviru WE Founders inicijative kojom rukovodi Impact Hub iz Beograda.

Autor : Tanjug

Izvor: Online-news.rs