Održan Western Balkans Startup Expo

Održan Western Balkans Startup Expo

Prvi virtuelni regionalni sajam biznisa i inovacija u regionu, pod nazivom Western Balkans Startup Expo, održan je na platformi 360 Connect.

Priliku da učestvuju i predstave se stručnom žiriju i investitorima iz EU i SAD imali su startap timovi koji rešavaju izazove iz oblasti digitalne ekonomije, rešavaju problem relevantan za velika tržišta, traže investitore i/ili prilike za bespovratna sredstva, potencijalne klijente, partnere u regionu i izlazak na veće tržište.

Osim startap kompanija, priliku da učestvuju na sajmu, u formi izlagača na virtuelnim štandovima, su imale kompanije i organizacije koje otvoreno podržavaju preduzetnički ekosistem i inovacije.

Udruženje poslovnih žena Srbije je ovom prilikom na dva štanda predstavilo svoje aktivnosti i rezultate. Jedan virtuelni štand je sumirao dvadeset dve godine uspešnog rada UPŽ-a, dok su na drugom predstavljeni rezultati projekta “Izgradnja međugeneracijskog i interkulturalnog mosta ekonomskog prosperiteta za žene u Raškoj i Sjenici” koji je Udruženje realizovalo u prethodnih godinu dana uz finansijsku podršku ambasade SAD u Srbiji.

Štandove Udruženja poslovnih žena Srbije je moguće posetiti na linkovima:

  1. https://community.360connect.online/company/udruenje-poslovnih-ena-srb
  2. https://community.360connect.online/company/projekat-ekonomskog-prospe

Najboljim startap timovima, 360 Connect je u saradnji sa Impact Hub Beograd, USAID, EBRD, WBF i Studio X Ventures obezbedio nagrade za tri najbolja piča – pristup globalnom tržištu, investicijama i ekspertskoj podršci, povezivanje sa kompanijama u regionu, mrežu stručnih saradnika za smart growth startap kompanije.