U konkurenciji za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ 24 preduzetnice iz Srbije

U konkurenciji za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ 24 preduzetnice iz Srbije

Udruženje poslovnih žena Srbije će po četrnaesti put dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. U konkurenciji za nagradu su 24 preduzetnice iz cele Srbije, saopšteno je.

Imena nagrađenih će po prvi put biti saopštena u okviru virtuelne ceremonije dodele priznanja 28. oktobra 2020. godine, koja će biti emitovana preko YouTube kanala Udruženja.

Među kandidatkinjama su uspešne preduzetnice iz najrazličitijih delatnosti kao što su proizvodnja zaštitne opreme, specifičnih prehrambenih proizvoda, prirodne kozmetike, umetnička restauracija predmeta od drveta, trgovina i skladištenje agrokultura, edukacija, socijalno preduzetništvo, konsultantske usluge iz oblasti finansija, pa sve do oblasti informacionih tehnologija.

Dodaje se da su od ove godine dve osnovne kategorije modifikovane, tako da će se od 2020. godine dodeljivati glavna priznanja za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model.

U okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija. Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača. Za ovo priznanje konkurs je još uvek u toku i otvoren je do 15. septembra.

Autor: N1

Izvor: Rs.n1info.com