Konkurs za žene „zmajeve”

Konkurs za žene „zmajeve”

Udruženje poslovnih žena Srbije je četrnaestu godinu zaredom raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica – „Cvet uspeha za ženu zmaja”. Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju inovativnost, odluč-nost i kreativnost u poslovanju, naročito u ovoj godini u kojoj se svi borimo sa krizom koju je donela pan-demija virusa korona.

Nagrada će se dodeliti u dve glavne kategorije – za izvozno orijentisanu žensku firmu i za uspešan poslovni model. Udruženje poslovnih žena i ove godine zadržava praksu da specijalnim priznanjem nagradi preduzetnice koje su se posebno istakle po pojedinim kriterijumima za glavne nagrade i time zaslužile da im se za taj aspekt poslovanja oda posebno priznanje i pohvala.

Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti.

Takođe, treću godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju takozvani peti princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na veb sajtu www.poslovnezene.org.rs.

U prethodnih 13 godina na ovom događaju promovisano je više od 470 žena, njih 134 je dobilo priznanja„Cvet uspeha za ženu zmaja” za najbolju preduzetnicu…

Svečana dodela nagrada održaće se u poslednjoj nedelji oktobra ove godine u Operi i teatru „Madleni-anum”.

Autor: M. J.

Izvor: Politika