Dan devojčica IKT-u okupio 150 učenica iz Srbije

Dan devojčica IKT-u okupio 150 učenica iz Srbije

Više od 150 učenica iz 30 škola širom Srbije učestvovalo je u obeležavanju jubilarnog međunarodnog dana devojčica u IKT-u, koji je deseti put organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Vlade Srbije i počasne pokroviteljke premijerke Ane Brnabić.

U saopštenju se navodi da je tradicionalno takmičenje „Uhvati ideju”, sastavni deo manifestacije, prvi put zbog pandemije covida-19 organizovano onlajn, prenosi Tanjug.

Prvu nagradu je dobio rad prvoplasirane učenice OŠ „Despot Stefan Lazarević” iz Beograda Nede Enčev. Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić istakla je da je udruženje odlučilo da sve aktivnosti shodno situaciji sa covidom- 19 organizuje onlajn.

Učešće devojčica iz skoro svih krajeva Srbije i njihove virtuelne posete kompanijama IKT sektoru, gde su imale priliku da vide kako se putem internet platformi organizuju poslovni sastanci, samo je još jednom učvrstilo naš put u upornoj promociji pravih vrednosti društva jednakih mogućnosti za sve”, navela je Sanja Popović Pantić.

Izvor: Politika