U Raški održan meet up događaj

U Raški održan meet up događaj

Događaj je realizovan u okviru projekta „Izgradnja međugeneracijskog i interkulturalnog mosta ekonomskog prosperiteta za žene u Raškoj i Sjenici“ koji sprovodi Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Lokalnom kućom razvoja iz Brusa, a uz podršku opštine Raška i Sjenica. Finansijsku podršku projektu pruža Ambasada SAD u Srbiji.

Pored žena iz Raške događaju je prisustvovao veliki broj žena iz Brusa, Sjenice i Novog Pazara. Prisutnima se na samom početku obratio Đorđe Gogić, zamenik predsednika opštine, a nakon toga je usledila interaktivna diskusija na temu „Korišćenje društvenih mreža u svrhu promocije proizvoda”.

Pre početka meet up-a održani su mentorski susreti sa mentorkama Marijom Ivanković Jurišić i Tijanom Sekulić, na kojima su učesnice projekta dobile uputstva za poboljšanje predstavljenih prototipova suvenira i rukotvorina, na kojima su radile u prethodnom periodu,  počev od prvih radionica održanih u novembru 2019.

Od mentorki su dobile smernice kako dalje da razvijaju idejna rešenja i što bolje implementiraju stečena znanja u kombinovanju inovativnih tehnika / dizajnerskih elemenata i tradicionalnih motiva.

Osim mentorki i predstavnika opštine Raška, prisutnim ženama, učesnicama projekta, obratili su se i Branislava Antović Aleksić, novinarka i urednica bloga „Brana’s Divine World” kao i Ertan Skalonjić, mladi fotograf i student stomatologije, koji su u oficijelnom delu događaja održali predavanja na temu plasmana i prezentovanja proizvoda putem društvenih mreža.

Tokom narednih meseci predstoji sledeća faza projekta, kada će se sve prisutne učesnice još jednom okupiti u okviru zajedničkog panela i razmenjivati  iskustva i zapažanja.

U  okviru završne manifestacije koja je planirana za septembar, biće predstavljeni rezultati projekta i zajednički rad svih obučenih žena. Inovirani etno-dizajnerski proizvodi će tom prilikom biti promovisani zajedno sa „digitalnom knjigom standarda“ i rešenja modernog dizajna u rukotvorinama. Ovim aktivnostima je planirano ostvarivanje primarnog cilja projekta, a to je izgradnja međugeneracijske mreže žena u nerazvijenim opštinama Raška, Sjenica i Brus, kako bi se omogućilo ispunjenje njihovih ekonomskih prava i poboljšali uslovi za delovanje kao pokretača pozitivnih društveno-ekonomskih promena u njihovim multietničkim i multireligioznim zajednicama.