Projekat „Izgradnja međugeneracijskog i interkulturalnog mosta ekonomskog prosperiteta“

Projekat „Izgradnja međugeneracijskog i interkulturalnog mosta ekonomskog prosperiteta“

REPORTER: Pozdrav iz Raške poštovani gledaoci i drage kolege. I danas svakako o aktuelnim temama.

Jedna od njih tiče se današnjeg meetup događanja u vezi korišćenja društvenih mreža u svrhu promocije proizvoda koja se u okviru projekta „Izgradnja međugeneracijskog i interkulturalnog mosta ekonomskog prosperiteta“ organizuje za žene u Raškoj i Sjenici. A sprovodi ga Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Lokalnom kućom razvoja iz Brusa uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Srbiji.

Na ovom skupu učestvovaće predstavnici Udruženja poslovnih žena Srbije i opštine Sjenice i Raška, kao i Lokalne kuće razvoja iz Brusa uz dizajnerku tekstila i vlasnicu modnog brenda „Marija Handmade“, Mariju Ivković Jurišić a polaznice obuke su žene sa teritorije opština Raške, Sjenica i Brus.

Cilj projekta koji ovim događajem ulazi u treću fazu realizacije je izgradnja međugeneracijske mreže žena u nerazvijenim opštinama kao što su Sjenica, Brus ali i Raška kako bi se omogućilo ispunjenje njihovih ekonomskih prava i poboljšali uslovi da deluju kao pokretači pozitivnih društveno-ekonomskih promena u njihovim multi-etničkim i multi-religioznim zajednicama. U okviru završne manifestacije koja bi trebalo da se održi u junu ove godine biće predstavljeni rezultati projekta i zajednički rad svih obučenih žena.

Inovirani etno-dizajnerski proizvodi će tom prilikom biti promovisani zajedno sa digitalnom knjigom standarda i rešenja modernog dizajna u rukotvorinama svih ovih žena koje su učesnice ovog projekta. Toliko iz Raške. Studio.

Izvor: TV KCN