Završen mentorski proces u Pirotu za žene romske nacionalnosti

Završen mentorski proces u Pirotu za žene romske nacionalnosti

U Pirotu je 15. Februara 2020. godine finalizovan mentorski rad, posle održanih obuka ženama romske nacionalnosti o preduzetništvu i masaži. Obuke su sprovedene u okviru programa “Povratak u nove šanse“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, kroz projekat “Podsticanje samozapošljavanja Romkinja povratnica u Srbiju i drugih ranjivih grupa žena“.

Obuke održavane u Pirotu tokom septembra i oktobra 2019. g. su okupile žene iz dva udruženja iz Pirota i jednog iz Babušnice. Članice Udruženja poslovnih žena, Tijana Sekulić (AT Consulting) i Tatjana Jevđović (Integra Life Club) su svojim znanjem, iskrenošću i posvećenošću zaokupljale pažnju i činile da svaka  žena, bez obzira na starosni i obrazovni nivo, doživi učenje kroz ljubopitljivost traganja, radost otkrivanja odgovora i sigurnost koju obezbeđuje usvojeno znanje.

Period mentoringa (novembar 2019. – februar 2020.) je omogućio da naše članice demonstriraju jednu od osobenosti našeg Udruženja – međusobno druženje uz udruživanje poslovnih aktivnosti. Mentorske sesije su bile objedinjene u toku jednog dana i sadržajno odlično isprepletene. Znanja iz preduzetništva su pretakana u veštine masaže, i nadalje, masaža je vajala preduzetničke veštine.

Da su obuke i mentoring dale rezultat potvrdila nam je Slavica Osmanović iz Pirota, koja nas je, posle mentoringa 15.02.2020, sa ponosom odvela u prostor koji još „miriše na novo“ – lokal u koji tek što se uselila. Uz lokalni običaj – prosipanje par metalnih novčića po podu pre nego što se uđe u salon, poželele smo joj sreću i uspeh u preduzetničkim vodama u koje upravo uplovljava.