e-Mentoring program: prvi mentorski sastanak

e-Mentoring program: prvi mentorski sastanak

Navršilo se gotovo šest meseci od pokretanja e-Mentoring programa UPŽ Srbije i tim povodom je organizovan prvi sastanak mentorki. Ovaj program, koji je započet u okviru projekta „Buđenje digitalnog preduzetništva – od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih  žena” i podržan od strane UN Women, ima za cilj povezivanja iskusnih mentorki – preduzetnica, menadžerki i žena iz različitih sektora, sa preduzetnicama početnicama, onima koje žele da uđu u preduzetništvo i svima onima kojima je potrebno mentorstvo pri izboru i razvoju karijere.

Na ovom sastanku mentorke, koje u okviru programa nesebično dele svoje iskustvo, znanje i vreme sa ženama kojima je potrebna podrška na profesionalnom planu, napravile su presek dosadašnjeg rada, sumirale  rezultate, razmenile iskustva i utvrdile  plan za dalji rad i razvoj programa.

Ono što je zajedničko svim mentorkama, bez obzira na razlike u ekspertizama, načinu rada i potrebama mentija sa kojima sarađuju, jeste velika posvećenost i želja da podrže one kojima je potrebna pomoć, da krenu dalje u ostvarivanju profesionalnih ciljeva.

Program je naišao na izuzetno interesovanje, pre svega zbog reprezentativnog izbora mentorki, vrhunskih profesionalaca koje za sobom imaju brojne rezultate, veliko znanje i želju da ga podele. Zato je sve više mentija koje prepoznaju veliki potencijal i prijavljuju se za ovaj program.

Dogovoreno je da ovi sastanci postanu redovni, zaključeno je da je to odlična prilika da se zajedničkim snagama poboljša program i nađu rešenja za sve nedoumice sa kojima se mentorke susreću.