Spoj tradicije i modernosti – Rukotvorine na savremen način

Spoj tradicije i modernosti – Rukotvorine na savremen način

Udruženje poslovnih žena Srbije, žene vidi kao pokretače pozitivnih društveno – ekonomskih promena u nerazvijenim područjima. U skladu sa tim, realizuje projekat „Izgradnja međugeneracijskog i interkulturalnog mosta ekonomskog prosperiteta za žene u Raškoj i Sjenici“, u saradnji sa Lokalnom kućom razvoja iz Brusa. Projekat ima podršku opština Sjenica i Raška, a finansira ga ambasada SAD u Srbiji.

U okviru prvih edukativnih radionica na temu „Kombinovanje modernih elemenata dizajna i tradicionalnih motiva rukotvorina” 36 žena iz regiona Sjenice, Raške i Brusa, starije od 40 godina, a koje se bave izradom tradicionalnih rukotvorina, imale su priliku da se upoznaju sa inovativnom proizvodnjom putem kombinacije modernih elemenata dizajna sa tradicionalnim motivima. Radionice je držala vlasnica modnog brenda „Marija Handmade“ Marija Ivanković Jurišić.

Žene koje su učestvovale u radionicama imaju iskustva u različitim oblastima.

Projektom je predviđena obuka mlađih žena u oblasti digitalnog brendiranja i promocije. Plan je da otvore stranice na društvenim mrežama, kako bi promovisali rukotvorine koje će žene proizvesti tokom trajanja projekta. U okviru završne manifestacije u junu 2020. godine, biće predstavljeni rezultati projekta i zajednički rad svih obučenih žena.

Autor: Daliborka Malešić

Izvor: Forum Info