Nagrađena predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja- Malina „žena zmaj“

Nagrađena predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja- Malina „žena zmaj“

Priboj – Malini Stanojević, predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja, ovogodišnja je dobitnica nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koju najboljim preduzetnicama u Srbiji, po trinaesti put dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije Malina Stanojević je dobitnica specijalnog priznanja za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva, koje joj je protekle nedelje uručeno na svečanosti organizovanoj u sali pozorišta ,,Madlenianum“ u Zemunu. Udruženje žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja, ima oko 50 članica. Bavi se razvojem poljoprivrede u funkciji seoskog turizma.

Sprovodili su uglavnom razvojne programe u proizvodnji organske hrane, u okviru kojih su organizovane edukacije za žene iz pribojskih sela. Sada su zainteresovane za razvoj sekundarne proizvodnje i preradu organske hrane. ,,Nagrada koju sam dobila znači mi mnogo, čast mi je i privilegija, ali i još jedna obaveza jer sada ne smem stati, ne može se nazad ići, moramo nastaviti da se razvijamo dalje“, rekla je Malina po uručenju nagrade.

Osnovni cilj ove nagrade je da promovišemo žene, preduzetnice u različitim segmentima poslovanja. Pronalazimo žene koje posluju uspešno na lokalnom i na evropskom tržištu . Jedini kriterijumi kojih smo se držali su inovativnost i originalnost, da se po nečemu ističu u sferi u kojoj rade, rekla je na dodeli nagrada Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije. Svečanost dodele nagrada organizovana je uz prisustvo predstavnika Vlade Srbije, diplomatskog kora, Evropske unije, predstavnika organizacija: UN WOMEN-a, USAID-a, GlZ-a i Evropske banke za obnovu i razvoj. Titulu je ove godine dobilo 10 od 23 nominovane preduzetnice iz cele zemlje.

Autor: S. Bjelić

Izvor: Danas – Sandžak