Cvet uspeha za žene zmajeve

Cvet uspeha za žene zmajeve

Prestižnu nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koju trinaesti put dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije na čelu sa predsednicom dr Sanjom Popović Pantić, uz podrušku Ministarstva privrede, u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, dobilo je 10 preduzetnica od 23 nominovane iz cele zemlje.

U kategoriji Najevropskija ženska firma nagrađene su: Sanja Jakovljević, vlasnica presuzeća Beorol d.o.o. iz Beograda i Katarina Obradović, vlasnica preduzeća Be You Tehnology d.o.o. Osam kandidatkinja dobilo je specijalno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva. Priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobile su: Aleksandra i Sonja Đurić, suvlasnice preduzeća Basket zdravija hrana made by hand d.o.o. iz Stare Pazove.

Dobitnica priznjanja za inovativnost je Nikodinka Nikolovska Sinicki, vlasnica poliklinike As Medikus+Biorezonanca iz Beograda, a Malina Stanojević, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva i predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja, dobitnica je priznanja za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva.

Za najbolji mentorski rad nagrađena je Dušanka Kostadinović, vlasnica advokatske kancelarije iz Beograda, za najbolji razvoj trgovine Marija Trifunović, vlasnica preduzeća Instrumenti MB d.o.o. Za razvoj brenda- Jelena Marić, vclasnica Mlekare Carpe Diem d.o.o. iz Krušedola, a za savetodavne usluge u oblasti edukacije- Ana Marija Marinković, vlasnica Ino edukacija i Ino agencija d.o.o. iz Beograda.

Autor: H. V.

Izvor: Ilustrovana politika