IZABRANE ŽENE ZMAJEVI Deset preduzetnica ponelo je titulu najboljih

IZABRANE ŽENE ZMAJEVI Deset preduzetnica ponelo je titulu najboljih

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u Operi i teatru Madlenianum, po trinaesti put dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, drugu godinu zaredom je dodeljeno priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

Titulu „žena zmaj“, ove godine je ponelo 10 preduzetnica od 23 nominovane iz cele zemlje. U kategoriji Najevropskija ženska firma nagradu su dobile Katarina Obradović vlasnica preduzeća Be You Technology d.o.o. iz Beograda i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća Beorol Prima d.o.o. iz Beograda. Ove godine nije dodeljena nagrada za Najbolji model zapošljavanja žena.

Komisija je odlučila da osam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja u kojima su postigle zapažen uspeh. Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobile su Aleksandra i Sonja Đurić, suvlasnice preduzeća Basket Zdravija Hrana Made By Hand d.o.o. iz Stare Pazove. Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nikodinka Nikolovska Sinicki, vlasnica poliklinike AS Medicus + Biorezonanca, iz Beograda.

Malina Stanojević, vlasnica istoimenog Poljoprivrednog gazdinstva i predsednica Udruženja žena Sačuvajmo selo, iz Priboja, dobitnica je specijalnog priznanja za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva. Najbolji primer mentorskog rada pokazala je Dušanka Kostadinović, vlasnica advokatske kancelarije iz Beograda, dok je najbolji razvoj u oblasti trgovine napravila Marija Trifunović, vlasnica preduzeća Instrumenti MB d.o.o, Beograd. Specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Jelena Marić, vlasnica i direktorka Mlekara Carpe Diem d.o.o. iz Krušedola, a za savetodavne usluge u oblasti edukacije Ana Marija Marinković, vlasnica Ino edukacija i Ino agencija d.o.o, Beograd.

Autor: ekapija.com

Izvor: Blic.rs