Dodeljene nagrade najboljim preduzetnicama u Srbiji

Dodeljene nagrade najboljim preduzetnicama u Srbiji

BEOGRAD: Udruženje poslovnih žena Srbije je večeras, na svečanosti u Beogradu, po trinaesti put dodelilo nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Titulu „žena zmaj“ je ove godine ponelo 10 preduzetnica od 23 nominovane iz cele zemlje, a u kategoriji Najevropskija ženska firma nagradu su dobile Katarina Obradović, vlasnica preduzeća „Be You Technology “ d.o.o. iz Beograda i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća „Beorol Prima“ d.o.o. iz Beograda.

U okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja“, drugu godinu zaredom dodeljeno je priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

To priznanje uručeno je kompanijama Rudnik i flotacija Rudnik d.o.o. iz Rudnika i Avon Srbija, drugo mesto dele Banka Inteza Beograd i Vip mobil d.o.o. a treće UniKredit Banka Srbija a.d. i MOL Srbija d.o.o.

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić je rekla da je cilj nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ da promoviše i učini vidljivim uspehe žena preduzetnika.

Posebno nam je drago kada ove nagrade odu i u gradove van Beograda budući da tek tada okolina prepozna da iza takvih uspešnih biznisa stoje žene. Žene su nedovoljno prepoznate kao faktor ekonomskog razvoja i to je nešto što kroz ovu nagradu prevashodno promovišemo, rekla je Popović Pantić.

Na svečanosti, održanoj u Operi i teatru Madlenianum u Zemunu, osam kandidatkinja dobilo je specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja u kojima su postigle zapažen uspeh.

Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobile su Aleksandra i Sonja Đurić, suvlasnice preduzeća „Basket Zdravija Hrana Made by Hand “ d.o.o. iz Stare Pazove.

Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nikodinka Nikolovska Sinicki, vlasnica poliklinike „AS Medikus + Biorezonanca“ iz Beograda, dok je Malina Stanojević, vlasnica istoimenog Poljoprivrednog gazdinstva i predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja, dobitnica specijalnog priznanja za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva.

Najbolji primer mentorskog rada pokazala je Dušanka Kostadinović, vlasnica advokatske kancelarije iz Beograda, dok je najbolji razvoj u oblasti trgovine napravila Marija Trifunović, vlasnica preduzeća „Instrumenti MB“ d.o.o. iz Beograda.

Specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Jelena Marić, vlasnica i direktorka „Mlekara Karpe Diem“ d.o.o. iz Krušedola, a za savetodavne usluge u oblasti edukacije Ana Marija Marinković, vlasnica „Ino edukacija“ i „Ino agencija“ d.o.o. iz Beograda.

Udruženje poslovnih žena Srbije postoji i kontinuirano radi na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije već 21 godinu.

Za sve ove godine može da se pohvali sa 145 realizovanih projekata, 5.600 žena koje su prošle kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, 900 članica širom Srbije i 134 žene koje je podstaklo na dalje uspehe odajući im priznanje za njihov rad kroz nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Izvor: Tanjug agencijske vesti