Be You Technology bavi se edukacijom, proizvodnjom i distribucijom kozmetičkih aparata – U planu proširenje poslovanja i nova zapošljavanja

Be You Technology bavi se edukacijom, proizvodnjom i distribucijom kozmetičkih aparata – U planu proširenje poslovanja i nova zapošljavanja

Kompanija Be You Technology (BYT) osnovana je 2014. godine u Beogradu i trenutno ima devet zaposlenih. Bavi se proizvodnjom i distribucijom kozmetičkih i estetsko-medicinskih aparata. Preduzeće ima i ogranak Be You Technology Germany koji broji pet zaposlenih i zadužen je za distribuciju i servis aparata u Nemačkoj.

Foto: Dragana Draganović

– BYT spada u najpoznatije proizvođače i distributere kozmetičkih aparata u regionu (Hrvatska,BiH, Crna Gora i Slovenija) i edukatore iz usluga aparaturne kozmetike. Glavni smo distributeri diodnih lasera za trajnu epilaciju i ekskluzivni smo zastupnici najveće kineske kompanije za proizvodnju medicinskih i kozmetičkih lasera. Takođe, za nemačko tržište proizvodimo dva aparata. Reč je o uređajima Hidroabrazija Hydro Care H2O i Prolift FRF. Ovi aparati dizajniraju se u Beogradu, a proizvode u Kini. Kompletan razvoj proizvoda, njegova priprema za EU, CE sertifikacija i testiranje radi BYT Beograd – kaže za eKapiju Katarina Obradović, vlasnica preduzeća Be You Technology.

Kako navodi, ovi uređaji su namenjeni za upotrebu u kozmetičkim salonima ili estetskim centrima tj. za kozemetičare i lekare koji se bave estetskom medicinom.

– Konkretna prednost načeg diodnog lasera je tehnologija 3-talasne dužine za sve vrste dlaka. Prednost kupovine uređaja od nas je servis, garancija i kompetna podrška od odlične edukacije do brze popravke i zamene uređaja tj. obezbeđivanja kontinuiteta u radu – ističe Obradović.

Ove godine, Katarina je i kandidat za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja koju Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje 13. put.

Osim proizvodnje i distribucije kozmetičkih i estetsko-medicinskih aparata upreduzeću BYT vrše i edukaciju i stručno osposobljavanje kadrova.

– Edukacija BYT je upravo dobila odobrenje Ministarstva prosvete za tri osnovna kursa iz aparaturne kozmetike i od 2020. sa radom počinje prva Škola iz aparaturne kozmetike u Srbiji, po ugledu na Nemačku. Ovi kursevi su u skladu sa EU programom doedukacije kozmetičara, i biće priznati u Evropskoj Uniji. Edukacija i praktični deo obuke se vrši u salonu Be You u Beogradu na aparatima BYT – kaže Katarina.

Prema njenim rečima, škola aparaturne kozmetike namenjena je svima koji počinju da se bave ovom granom biznisa.

– Naši kursevi za dodatno obrazovanje odraslih su potpuno prilagođeni zahtevima Evropske unije za dodatno obrazovanje kozmetičara. Od kako je u EU uveden novi Zakon o medicinskim sredstvima, došlo je i do promena u Zakonu o zaštiti na radu tj. Zakonu o nejonizujućem zračenju. Da bi kozmetičari u EU mogli da nastave sa radom na ovim uređajima, definisana su tri programa dodatne edukacije u trajanju od oko 200 časova po kursu: Primena aparata bazirana na tehnologiji optičkog zračenja, laseri i ipl uređaji, Primena aparata na bazi elektromangnetnih polja i struja, Primena aparata na bazi ultrazvuka – navodi Obradović.

Naša sagovornica napominje da je BYT za svoje obuke obezbedio izuzetno jak kadar od četiri predavača sa visokom stručnom spremom (od toga dva doktora nauka) i tri predavača za praktični deo nastave sa višom stručnom spremom.

Prema zakonima EU, prozivođači i zvanični uvoznici aparata dužni su da obezbede i adekvatnu obuku za rad. Kako kaže Katarina Obradović, u budućnosti će svaki korisnik uređaja morati da ima dve diplome.

– Jedna je sertifikat o znanju o tehnologiji koju primenjuje, tj. o svim sigurnosnim merama za zaštitu. Druga diploma je zapravo potvrda da je kozmetičar osposobljen za rad na konkretnom aparatu od samog proizvođača. Tu potvrdu daje proizvođač uređaja, odnosno odgovorno lice za puštanje tog uređaja u promet u zemlji, tako da je to u Srbiji BYT Beograd, a u Nemačkoj BYT Germany – ističe sagovornica eKapije.

Kako kaže, Be You Technology će i u narednom periodu biti fokusiran na razvijanje škole i pružanje pune podrške svojim klijentima.

– I dalje ćemo težiti tome da ih pripremimo za siguran rad, s obzirom na dolazeće evropske zakone u oblasti aparaturne kozmetike. Osim toga, razvijamo novi proizvod za Evropsko tržište sa partnerskom kompanijom iz Niša i nadamo se da ćemo proširiti proizvodnju i zaposliti od 5 do 10 novih radnika u toku 2020 – ističe Katarina Obradović za eKapiju.

Autor: D. Obradović

Izvor: Ekapija.com