Izbor najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanij

Izbor najbolje preduzetnice i rodno najsenzitivnije kompanij

BEOGRAD – Udruženje poslovnih žena Srbije dodeliće u sredu, 6. novembra, u Beogradu, 13. put nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji.

U okviru ove manifestacije, drugu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

Imena nagrađenih preduzetnica i rodno najsenzitivnijih kompanija biće saopštena na svečanoj ceremoniji dodele priznanja u Operi i teatru Madlenijanum u Beogradu.

Među kandidatkinjama za prestižnu nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ su uspešne preduzetnice iz cele Srbije, iz najrazličitijih delatnosti poput, proizvodnje kozmeticke aparature, pribora za građevinske radove, organske hrane, ruralno žensko preduzetništvo, trgovina mernom i laboratorijskom opremom, zdravstvo, edukacija, pa sve do oblasti odnosa sa javnošću i digitalnih komunikacija.

Priznanja se dodeljuju u dve osnovne kategorije- za najevropskiju žensku firmu i za Najbolji model zapošljavanja žena.

U odnosu na prethodnu godinu, broj prijavljenih kompanija za priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija je udvostručen.

Iz Udruženja ukazuju da je ocigledno da se ovo priznanje pozicionira kao prestižno i poželjno među velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), i koje pružaju najbolji model ukljucivanja žena u lance dobavljaca.

Autor: Tanjug

Izvor: Krstarica.com