Women’s Empowerment Breakfast događaj održan u Kanadskoj rezidenciji

Women’s Empowerment Breakfast događaj održan u Kanadskoj rezidenciji

CANSEE Kanadsko-sprsko poslovno udruženje, Ambasada Kanade u Srbiji i Udruženje poslovnih žena Srbije okupili su 40 žena koje su profesionalci u svojim poslovima, koji uključuju diplomatiju, telekomunikacije, medicinu, ručno-rađene tvorevine, informatiku, modu, rudarstvo, bankarstvo i finansije, kako bi prisustvovale događaju Women’s Empowerment Breakfast, prvom u nizu događaja koji promovišu osnaživanje žena, unapređuju rodnu ravnopravnost i podržavaju i ohrabruju žene i devojke.

Mirjana Dončić-Beaton, izvršna direktorka CANSEE udruženja, pozdravila je sve prisutne goste i zahvalila se na tome što su prepoznali važnost ovog događaja, kao i važnost deljenja priča osnaživanja žena u različitim oblastima. Dončić-Beaton je takođe istakla da je ponosna na to da je uspela da okupi 30 žena profesionalaca i 10 mladih devojaka, na jednom mestu, kako bi razmenile svoju energiju i iskustva, navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom, Nj. E. Kati Čaba, Ambasador Kanade u Srbiji, izrazila je veliku zahvalnost CANSEE Kanadsko-srpsko poslovnom udruženju na organizaciji ovog događaja i istakla da je ovo idealan primer timskog rada gde ako i kada radimo stvari zajedno, možemo da postignemo mnogo.

Ambasador Čaba je ovom prilikom naglasila da se nada da će gošće ovaj događaj smatrati inspirativnim i da će sa sobom poneti nove ideje i osećaj da su imale priliku da razmisle o sebi i o tome šta rodna ravnopravnost predstavlja za sve nas. Nakon toga, ambasadorka je sa prisutnima podelila svoja iskustva kao kanadskog diplomate i koji su to izazovi sa kojima se susreću žene u diplomatiji u Kanadi.

Branka Pudrlja-Durbaba, glavni direktor za tržište kompanije Vip mobile istakla je da je ponosna, jer predstavlja ne samo sebe, već i kompaniju u kojoj od preko 1.400 zaposlenih čak polovinu čine žene koje su ujedno i na 50% rukovodećih pozicija.

– U Vipu znamo da su žene stub svakog srećnog doma, ali i uspešnog posla, zbog čega, kao prva Family Friendly kompanija u Srbiji, sa posebnom pažnjom brinemo o njihovim potrebama. Ključ našeg uspeha leži u bezgraničnom razumevanju i podršci koju pružamo jedni drugima. Zbog toga smatram da je uz sve što sam do sada postigla u svojoj karijeri preda mnom još jedan važan zadatak, da svoje znanje i iskustvo prenesem dalje i tako podržim generacije koje dolaze, a posebno žene koje će voditi svet i menjati ga nabolje za sve nas – rekla je Pudrlja Durbaba.

Tokom ovog događaja, doktorka Mina Vasović je istakla da je oktobar Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke i naglasila da osnaživanje žena podrazumeva pored zaštite ljudskih prava i brigu o sebi i o našem fizičkom i mentalnom zdravlju.

Vasovićeva je takođe „razbila“ neke od osnovnih mitova o raku dojke. Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke je godišnja međunarodna zdravstvena kampanja koja se organizuje svakog oktobra u cilju podizanja svesti o uzrocima, prevenciji, dijagnistikovanju i lečenju raka dojke.

CANSEE Kanadsko srpsko poslovno udruženje i Vlada Kanade, kao i Udruženje poslovnih žena Srbije, posvećeni su unapređenju rodne ravnopravnosti, osnaživanju žena i devojaka i zaštiti njihovih ljudskih prava.

– Verujemo da rodna ravnopravnost doprinosi dugoročnom održivom ekonomskom rastu, društvenom napretku, održivom razvoju kao i nacionalnom, političkom, socijalnom, kulturnom i ekonomskom razvoju – navodi se u saopštenju.

CANSEE je vodeće kanadsko poslovno udruženje u Srbiji, pouzdan partner u razvoju i unapređenju ekonomskih i poslovnih odnosa između Kanade i Srbije. Okupljaju preko 60 kompanija članica iz različitih industrijskih grupacija, uključujući rudarstvo i geologiju, informacione i komunikacione tehnologije, poljoprivredu, farmaciju, građevinarstvo i proizvodnju itd. Više informacija je dostupno na našoj web stranici: http://cansee.biz/sr/.

Izvor: Ekapija.com