Počinje Ekonomski samit Srbije

Počinje Ekonomski samit Srbije

Nacionalna strategija za ostvarivanje privrednog rasta u narednoj deceniji i jačanje bankarskog sistema, pristupanje Srbije EU i perspektive Unije u svetlu Bregzita, neke su od tema kojima će se danas i sutra (7. i 8. oktobra) u Beogradu baviti učesnici 19. ekonomskog samita Republike Srbije, u organizaciji TGI Group International.

Na samitu, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria, biće reči i o energetskim geopolitikama Srbije i regiona, kao i o pitanju stabilnosti jugoistočne Evrope.

Događaj, koji će i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista, učesnika iz regiona i predstavnika međunarodne zajednice, otvoriće i druge aktuelne teme, kao što su povećani odliv radne snage, status infrastrukturnih projekata i planiranje novih…

Takođe, na skupu će govoriti predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a ovogodišnji samit će završiti rad izlaganjima na temu digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima.

Autor: Tanjug

Izvor: Blic.rs