U Beogradu počinje 19. ekonomski samit Srbije

U Beogradu počinje 19. ekonomski samit Srbije

U Beogradu se 7. i 8. oktobra održava 19. ekonomski samit Republike Srbije, u čijem fokusu će biti teme kao što su: nacionalna strategija za ostvarivanje privrednog rasta u narednoj deceniji i jačanje bankarskog sistema, pristupanje Srbije EU i perspektive Unije u svetlu Bregzita.

Na samitu, koji organizuje TGI Group International pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije (PKS), Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora, Udruženja Confindustria i agencije Tanjug, biće reči i o energetskim geopolitikama Srbije i regiona, kao i o pitanju stabilnosti jugoistočne Evrope.

Prema najavama organizatora, događaj će i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista, učesnika iz regiona i predstavnika međunarodne zajednice, a na programu će se naći i druge aktuelne teme, poput povećanog odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranje novih…

Na skupu će se obratiti predstavnici vodećih globalnih preduzeća koja posluju u Srbiji, a Samit će zatvoriti izlaganja na temu digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima, navodi se u saopštenju TGI Grupe.

Izvor: made-in-germany.rs