Ekonomski samit Srbije počinje u ponedeljek, 7.oktobra

Ekonomski samit Srbije počinje u ponedeljek, 7.oktobra

BEOGRAD, 4. oktobra 2019. (Beta) – U Beogradu u ponedeljek, 7. oktobra, počinje 19. ekonomski Samit Srbije, na kome će o nacionalnim ciljevima, privrednom rastu i drugim ekonomskim, ali i političkim temama raspravljati predstavnici Vlade Srbije, strani i domaći stručnjaci, ambasadori, predstavnici medjunarodnih finansijskih institucija, najavili su danas organizatori.

Najavljeno je učešće predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministara spoljnih poslova, saobraćaja, energetike i prosvete, Ivice Dačića, Zorane Mihajlović, Aleksandra Antića i Mladena Šarčevića, ambasadora Rusije, Nemačke, Francuske, Austrije, Finske, Hrvatske, EU u Srbiji, kao i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD, Matjua Palmera, koji je specijalni predstavnik SAD za Balkan.

Na dvodnevnom skupu će se razmatrati strategija za ostvarivanje privrednog rasta, jačanje bankarskog sistema, pristupanje Srbije EU, ali i nove perspektive EU.

Razgovaraće se i o energetskoj geopolitici Srbije i regiona, kao pitanju stabilnosti jugoistočne Evrope, povećanom odlivu radne snage, status infrastrukturnih projekata i planiranju novih, kao i digitalizaciji i uticaju veštačke inteligencije u privrednim procesima.

Na samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji.

Skup organizuje TGI Group International, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria.

Autor: Beta

Izvor: Beta – Agencijske vesti