Žene u biznisu – “Podsticanje ženskog preduzetništva u Dunavskom regionu”

Žene u biznisu – “Podsticanje ženskog preduzetništva u Dunavskom regionu”

U Varaždinu je održan skup “Podsticanje ženskog preduzetništva u Dunavskom regionu” koji objedinio aktivnosti na  projektu DTP (Dunavskog transnacionalnog programa) Žene u biznisu, kao i aktivnosti radne grupe za žensko preduzetništvo u okviru Dunavske strategije i prioritetne oblasti 8 (PA 8 EUSDR) koja se odnosi na konkurentnost.

Na događaju su  predstavljena po dva primera dobre prakse ženskih biznisa u Dunavskom regionu. Iz Srbije, primer dobre prakse je prezentovala Tatjana Jevđović, članica UPŽ Srbije, koja je posredstvom Evropske mreže preduzetništva svoj holistički program Umetnost ravnoteže proširila na BIH i Severnu Makedoniju.  

dr Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije
Olivera Popović, potpredsednica UPŽ Srbije

Na skupu je učestovala dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, koja predsedava sektorskom grupom Žensko preduzetništvo Evropske mreže preduzetništva (EEN. Ona je govorila o podršci koju preduzetnice u Evropskoj uniji i šire dobijaju preko  sektorske grupe EEN. Predstavila je WEConnect platformu. WEConnect International je globalna mreža koja povezuje firme čije su vlasnice žene, sa kvalifikovanim kupcima iz celog sveta. 

Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, takođe je govorila na skupu, predstavljajući dobre primere promovisanja ženskog preduzetništva u lancu dobavljača u Srbiji, kao i e-Mentoring program.   

Tatjana Jevđović, članica UPŽ Srbije