DEVETNAESTI PO REDU EKONOMSKI SKUP U BEOGRADU- Ulazak u EU i migracije glavne teme Samita

DEVETNAESTI PO REDU EKONOMSKI SKUP U BEOGRADU- Ulazak u EU i migracije glavne teme Samita

U BEOGRADU ĆE 07. i 08. oktobra, biti održan 19. Ekonomski samit Republike Srbije. Samit, koji će biti održan u hotelu “Metropol Palace”, organizuje TGI Group International, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria. Kako se navodi u saopštenju, Samit predstavlja bitan skup i svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, baveći se aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcentom na privredni rast i pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, te će prema najavi, Samit i ove godine okupiti veliki broj govonika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Ovogodišnji Samit otvara niz aktuelnih političkih i ekonomskih tema, među kojima su pitanja nacionalnih ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivanja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i novih perspektiva EU shodno Bregzitu. Samit će razmatrati i temu energetske geopolitike Srbije i regiona, kao pitanje stabilnosti jugoistočne Evrope, aktuelnu temu povećanog odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranja novih.

Takođe, na Samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koja posluju u Srbiji, a temom digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnji Samit, navodi se u saopštenju TGI Grupe.

Izvor: Blic

Na samitu govoriće predstavnici vodećih globalnih preduzeća.