Ekonomski samit u Beogradu – 7. i 8. oktobar

Ekonomski samit u Beogradu – 7. i 8. oktobar

U Beogradu se 07. i 08. oktobra 2019. godine održava 19. ekonomski samit Republike Srbije.

TGI Group International organizuje 19. ekonomski samit Republike Srbije pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria. Samit predstavlja bitan skup i svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, baveći se aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcenatom na privredni rast i pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, te će Samit i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Ovogodišnji Samit otvara niz aktuelnih političkih i ekonomskih tema, među kojima su pitanja nacionalnih ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivanja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pristupanja Republike Srbije EU, kao i novih perspektiva Evropske unije shodno BREXIT-u. Samit će razmatrati i temu energetske geopolitike Srbije i regiona, kao pitanje stabilnosti jugoistočne Evrope; aktuelnu temu povećanog odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranja novih. Takođe, na Samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a temom digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnji Samit.

Kompanija Visa je partner 19. ekonomskog Samita, Eurobank Srbija je generalni sponzor konferencije, a podršku Samitu pružaju kompanije Aigo i Canon; Neofyton; Roche; Airport City i Atlantic grupa.

Blic i Tanjug su medijski partneri Samita, a medijski sponzori su Magazin Biznis i Ekonometar, portal Ekapija, Ekonomski.net i PCPress.

Kompanija TGI Group International je osnovana 2000. godine u Republici Srbiji, i od tada pruža niz usluga u oblasti korporativnih komunikacija u Srbiji. U saradnji sa matičnim preduzećem u Atini, SGT, TGI je vodeća kompanija u organizovanju konferencija i pružanja konsultantskih usluga za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili ojačaju svoje prisustvo na tržištu Srbije i regiona.

Izvor: Ekonomski.net