Ekonomski Samit Srbije 7. i 8. oktobra u Beogradu

Ekonomski Samit Srbije 7. i 8. oktobra u Beogradu

U ponedeljak i utorak 07. i 08. oktobra, u Beogradu će biti održan 19. ekonomski samit Republike Srbije, najavlili su organizatori.

Samit, koji će biti održan u hotelu „Metropol Palace“, organizuje TGI Group International, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria.

Kako se navodi u saopštenju, Samit predstavlja bitan skup i svake godine privlači pažnju širokog auditorijuma, baveći se aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcenatom na privredni rast i pristupanje Srbije Evropskoj uniji.

Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, te će prema najavi, Samit i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Ovogodišnji Samit otvara niz aktuelnih političkih i ekonomskih tema, među kojima su pitanja nacionalnih ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivanja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kao i novih perspektiva EU shodno Bregzitu.

Samit će razmatrati i temu energetske geopolitike Srbije i regiona, kao pitanje stabilnosti jugoistočne Evrope; aktuelnu temu povećanog odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranja novih.

Takođe, na Samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a temom digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnji Samit, navodi se u saopštenju TGI Grupe.

Izvor: Blic.rs